GRENADERLØPET . LØYPEBESKRIVELSE.Grenaderløpet har startsted på langrennstadion i Varingskollen i Hakadal. Det er puljestart. Løypa starter med en skarp liten utforkjøring, deretter småkupert lysløype og deretter en motbakke på 1 km til man krysser bilveien ogkommer inn på den gamle løypa.

Deretter lettkupert terreng til en motbakke på 1 km, et flatt parti og en ny motbakke opp til Loppetjern, ca 4 km. Deretter går det i vekslende terreng i Skiforeningens rødmerkede løyper og på Løvenskiolds skogsbilveier fram til Kikutstua og første matstasjon. Vel 17 km er da unnagjort. Før Langlia er det et par friske utforkjøringer der det må vises stor forsiktighet. HOLD AVSTAND!

Fra Langlia går løypa i vekslende terreng til utløpet av Storflåtan og andre matstasjon. Vel 32 km er nå tilbakelagt.

Herfra går løypa i stigende terreng opp til 35 km merket hvor den går over i lett terreng (vei) i 2 km. Videre opp til Stubdalsflaka og ned på Ringsmyrene før Løvlia og tredje matstasjon. Ca 43 km er tilbakelagt, nesten halvvegs! Her bør du spise og fylle på drikkeflaska.

Så bærer det inn i kupert terreng til Fjellseter og en krevende og svingete utforkjøring.

Etter 2-3 km kommer en tung og lang mote opp til Bønnerudtjern hvor det kan være fare for overvann.

Derfra bærer det stort sett utfor til fjerde matstasjon på Holeværingens skistadion. Ca 56 km er tilbakelagt.

Så kommer vekslende terreng med et par bratte kneiker før Sørsetra. Derfra til Sollihøgda og femte matstasjon er terrenget småkupert. Du har nå gått 66 km.

Fra Sollihøgda følger vi rødmerket skiløype i stigende terreng opp til Burås. Herfra er det lett løype rundt Svartvann og opp til Mikkelsbonn.

Derfra er det vekslende terreng med en tung mote og en frisk utforkjøring før sjette matstasjon ved Sandungen. Ca 81 km er unnagjort. Bare 9 km gjenstår.

Lett løype ned til Semsmosan og småkupert terreng ned til Mobråten før den siste freske bakken, forbi Tveter gård og Sem Bruk og de siste jordene før MÅL ved Jansløkka Skole hvor pakning, dusj, kafe, merker, medaljer, premie og resultatene venter. Buss herfra for de som skal tilbake til Akershus.


LØYPA ER MERKET MED RØDE BÅND.

DET ER MERKET MED GULE BÅND DER DET MÅ VISES STOR FORSIKTIGHET.

DET ER SATT UT RETNINGSPILER I LØYPEKRYSS OSV.

VIS HENSYN TIL ANDRE LØPERE, OG IKKE TA UNØDIGE SJANSER!

Skiklubben Grenaderen ønsker deg GOD TUR!